KFC Eksel - SV Herkol

EKSELSE DEFENSIE BETAALT DUUR LEERGELD
KFC Eksel – SV Herkol 1-4
Toeschouwers: 290
Groen-rood heeft zijn thuisreputatie niet kunnen uitspelen in een drukbezochte Noord-Limburgse derby en gaat ook in eigen huis de boot in.
Wie dacht dat Eksel na vorig weekend zijn les wel geleerd zou hebben, komt er bedrogen uit. Ondanks een bombastische intrede met veel vuur en vocaal geweld bleek KFC wederom niet wakker bij de aftrap. Bij de eerste aanval van de bezoekers kon Van Den Dungen het Sparrenstadion al stil krijgen. Het inspireerde KFC niet tot beterschap. De deur ging echter wel op slot achterin, maar ook Herkol had een stevig slot op zijn deur waardoor kansen zeldzaam werden. Beide ploegen moesten bovendien nog voor de pauze een eerste keer wisselen: Beyen en doelpuntenmaker Van Den Dungen moesten allebei de strijd staken. Gezien het voetballend goed vast zat, kwam het gevaar van de stilstaande fasen. Hermans kan een hoekschop op de doellijn weren, al claimen de bezoekers dat het leer de doellijn overschreden had. Aan de overkant heeft een stilstaande meer succes. Marijn vindt zoals wel vaker broer Dries, die achterwaarts binnen knikt. Eksel komt zo bij één van zijn schaarse kansen op gelijke hoogte, maar kan niet lang van het herstelde evenwicht genieten. Baerts krijgt veel tijd en ruimte en kan zijn rush bekronen met een prima doelpunt. Eksel terug naar af en wederom niet in staat snel te reageren. Vanhelden krijgt nog de beste kans voor de rust op een nieuwe goal, maar zijn schot van dichtbij wordt nog geblokt. Eksel gaat zo met een achterstand de kabines in.
In tegenstelling tot de vorige thuismatch slaagde groen-rood er niet in een ander gelaat te tonen na de pauze. De troepen van Scavone speelden inspiratieloos en kregen voetballend weinig bij elkaar gespeeld. Achterin bleef KFC in het zelfde bedje ziek als voorheen en blijft het te makkelijk tegengoals slikken. Herkol kon zijn voorsprong zonder offensief veel moeite te doen verder aandikken tot 1-4. Wietse Baerts kon na de 1-2 ook de twee volgende Herkolse treffers op zijn rekening schrijven en kroonde zich zo tot man van de match.
Met 12 tegengoals in 4 matchen is het duidelijk waar het voorlopig misloopt bij Eksel.  Volgend weekend wacht een nieuwe kans bij Achel.
Geschreven door Eksel

Schrijf Je In Voor Onze Nieuwsbrief!

P