Best of the season 2023!

Klik hier en bekijk alle foto’s van Best of the season 2023

1300 aanwezigen feesten Limburgs voetbalseizoen ten einde

Wat een feest en wat een ontlading! Vrijdagavond vond in Genk voor de allereerste keer ‘Best of the Season’ plaats, een gala-event van Provinciaal Voetbal Limburg waarbij de belangrijkste personen en gebeurtenissen van het afgelopen jaar uit het Limburgse provinciale voetbal werden gehuldigd. Het was een ongezien succes met maar liefst 1300 aanwezigen! Een meer dan geslaagde eerste editie, waarbij 56 trofeeën uitgereikt werden.

Het seizoen in het Limburgse provinciale voetbal is ten einde en dus was het afgelopen vrijdag de uitgelezen kans om voor een laatste keer terug te blikken op dat voetbaljaar. In Hangar58 in Genk verzamelden de meer dan 1300 aanwezigen om die terugblik te volgen. Organisator Provinciaal Voetbal Limburg kon amper dromen van zo’n opkomst en het is dan ook niet nodig om te zeggen dat het een fantastisch succes was. “Begin maart kondigden wij (een team van vier personen, nvdr.) aan dat we een galashow organiseerden voor het provinciale voetbal in Limburg”, begint Mo Abidar zijn verhaal. “Niemand van ons had verstand van organiseren, maar we vonden het allemaal een mooi moment om een show te organiseren. Dat we op zeer korte tijd nu dit realiseren, dat maakt ons alleen maar apetrots!”

“Dan zie je ook hoe fel het voetbal leeft in de Limburgse afdelingen”, gaat presentator Lars Rondags verder. “Clubs die met 45 personen of meer aanwezig zijn, soms zelfs zonder een genomineerde aan te reiken, dat hadden we twee maanden geleden in onze stoutste dromen niet durven hopen. We mikten op een 600-tal aanwezigen voor onze eerste editie, maar dat we nu al meer dan het dubbel hebben behaald, zag niemand aankomen.” In totaal deelde Provinciaal Voetbal Limburg maar liefst 56 trofeeën uit. De beste spelers en trainers werden verkozen en de kampioenen, de topschutters, de beste doelmannen en de makers van het mooiste doelpunt van het jaar kregen een huldiging.

Het werd een avond waarin Limburg centraal stond. Prof- en oud-profvoetballers waren aanwezig om de trofeeën te overhandigen. Zo waren onder andere Dries Wouters van KV Mechelen, ex-Rode Duivel Thomas Buffel en Red Flame Davinia Vanmechelen aanwezig om de prijzen uit te delen. Een teken dat ook de bekendere spelers het voetbal in Limburg een hart onder de riem steken. Het waren zelfs niet de enige bekende aanwezigen in Hangar58. Onze nationale nummer 1 Thibaut Courtois maakte via video bekend wie de trofee won in de tweede provinciale B bij de dames en een van dé grootste voetbaljournalisten ter wereld Fabrizio Romano had een persoonlijke boodschap voor een van de winnende trainers.

Maar er was nog bekend volk. Naast Lars Rondags had Provinciaal Voetbal Limburg een tweede presentator voorzien en dat was niemand minder dan ex-Miss België Celine Van Ouytsel. “Het is geen Limburgse, maar we wilden een vlotte en bekende vrouw mee laten presenteren”, vervolgt Mo Abidar. “We hoefden dan ook niet lang na te denken. Wij vonden het belangrijk om naast onze presentator Lars een vrouwelijke presentator te hebben, want ook het Limburgse vrouwenvoetbal wordt bij ons in the picture gezet. Zij vallen nogal vaak uit de boot als het op media-aandacht aankomt, maar wij willen hen de aandacht geven die ze verdienen. Daar zijn we vrijdagavond en met uitbreiding het afgelopen seizoen wel in geslaagd, denk en hoop ik.”

Na de show was er ook nog een after-party die duurde tot de vroege uurtjes. Daarmee is het Limburgse voetbalseizoen nu écht ten einde. “We gaan nu heel eventjes bekomen van de hectische laatste weken en dan kijken we vol goede moed naar komend voetbalseizoen”, lacht Rondags. “Wij willen blijven vernieuwen en daar zullen we in juli alvast mee starten. Maar eerst eventjes nagenieten van onze eerste editie van Best of the Season.” Ondertussen is ook al duidelijk dat het event geen eenmalige editie was, want volgend jaar is het tijd voor editie nummer 2. Afspraak wederom in Hangar58 in Genk, deze keer op zaterdag 25 mei 2024.

P