Speler van de maand

Naam

Luna Van Den Dool

Leeftijd

15 jaar

Positie

Aanvaller

Club

Patro Eisden Maasmechelen B

Luna Van Den Dool “Voel me goed bij Patro Eisden Maasmechelen B’

Onze ‘Speler of Speelster van de Maand’ gingen we dit keer in het vrouwenvoetbal zoeken. Bij tweedeprovincialer Patro Eisden Maasmechelen B kregen we Luna Van Den Dool in het vizier en zij werd onze gesprekspartner. Luna is pas 15, maar slaagde er toch in om negen keer de weg naar doel te vinden.

“Ja, ik ben wel niet ontevreden over mijn eerste seizoen in een eerste elftal. Het liep behoorlijk goed. Ik speelde quasi op elke positie in de aanval. Op de flank, maar ook diep en ook wel eens op positie tien. Qua snelheid kan ik wel mijn mannetje staan, ik ben technisch ook vrij sterk en heb een goede traptechniek. Natuurlijk ben ik nog een ‘youngster’ en vooral qua duelkracht moet ik nog stappen zetten. Ook in de luchtduels ben ik niet top. Qua kopbalsterkte heb ik ook nog wel wat progressiemarge.”

Bij de jeugd gaf Luna natuurlijk het beste van zichzelf in wedstrijden met jongens. Ze is blij dat ze in een eerste elftal terecht kwam.

“In de wedstrijden zelf leer je wel best veel bij omdat het voetbal er steviger en virieler is. Maar ik miste wat ernst. Soms was het een kleutertuin. Er werd veel gedold, terwijl ik vooral stappen als speelster wou zetten. Die stappen zet ik nu wel bij Patro. Het zijn stuk voor stuk meisjes die heel gemotiveerd zijn om er het beste van te maken. Bij die B-ploeg zitten vooral meisjes tussen de 15 en de 23 en je voelt wel een zeker verschil met de wat oudere meisjes, maar iedereen kan het heel goed met elkaar vinden en dat maakt het ook wel leuk. Ook onze trainer, Ronald Vanbakel, is top. Het is een heel goede trainer en hij is ook altijd heel correct.”

Claessens Etienne

Patro Eisden Maasmechelen B mag volgend seizoen in de Limburgse eerste provinciale aan de slag en daar ziet Luna wel naar uit.

“Dit jaar werden we derde, na de A-ploeg en na Alken. Op zich wel jammer dat we die strijd voor de tweede plaats verloren, want vice-kampioen worden zat er echt wel in. Maar ik ben sowieso blij dat we de stap naar eerste provinciale zetten. Ons doelsaldo was dit jaar 110-24. Winnen is natuurlijk altijd leuk, maar je leert minder bij als het te makkelijk gaat. Vaak wonnen we met meer dan vijf doelpunten verschil. Tegen SK Diepenbeek B haalden we het bijvoorbeeld met 17-0 en ook tegen Tongeren legden we er tien in het mandje. Volgend jaar wordt het in eerste provinciale vast een ander verhaal. Toch hoop ik nog hoger te spelen dan eerste provinciale. Ik ben pas 15 en wordt vast en zeker nog beter.”

Luna is duidelijk heel erg met het voetbal bezig. Naar Frenkie de Jong kijkt ze heel erg op.

“Ik ben supporter van Ajax en had op die manier zeker een boontje voor Frenkie de Jong. Frenkie speelt nu wel bij Barcelona, maar ik ben fan van hem gebleven. Hij is echt een goeie speler, coole gast vind ik dat. Maar ik heb ook wel wat fans. Papa en mama volgen al mijn wedstrijden en nog heel wat mensen volgen me op de voet en dat is natuurlijk wel leuk.”

Vragen over voetbal in de wereld

Favoriete club in België en in de wereld:
Belgie: patro (ik volg meer Nederlandse voetbal)
Wereld: Ajax

Favoriete trainer in België en in de wereld:
België: Ster Habibzadeh
Wereld: Erik ten Hag

Favoriete speler in België en in de wereld:
België: Luca Oyen
Wereld: Frenkie de Jong.

Mooiste stadion ter wereld:
Camp Nou Barcelona

Beste Rode Duivel/Red Flame:
Leandro Trossard / Tessa Wullaert
Nederlands elftal volg ik Lieke Martens

Meest irritante speler in de wereld:
Noa Lang

Kort maar krachtig

Merk voetbalschoenen:
Nike en Puma

Favoriete muziek:
One Direction en Harry styles

Auto merk:
Mercedes

Favoriete eten:
Pasta

Vakantieland:
Turkije

Mooiste accommodatie waar je speelde:
Patro

Last but not least

Wat verwacht je van de website Provinciaal Voetbal Limburg:
Ik ben blij met provinciaal voetbal Limburg, en wil jullie bedanken voor jullie inzet om vrouwenvoetbal mee in de kijker te zetten

Wil je nog graag iets extra toevoegen:
Graag wil ik Patro bedanken omdat ik dankzij hun op een hoger niveau voetbal ben gaan spelen.

Ook speler van de week worden?

Download dan onderstaande vragenlijst, vul hem in, stuur hem naar info@provinciaalvoetbal.be en verschijn één van de komende weken op de onze website!

Download vragenlijst

Archieven

P