Maart 2024

Naam

David Vanderstukken

Leeftijd

20 jaar

Positie

Aanvaller

Club

GS Bree - Beek

“Ik voelde hier direct het vertrouwen”

Onze ‘Speler van de Maand’ gingen we dit keer in vierde provinciale zoeken. Ons oog viel op David Vanderstukken, goalgetter bij GS Bree-Beek B. Bij de B-ploeg legde hij er al negentien in het mandje en ook bij een korte invalbeurt bij de A-ploeg pikte hij al zijn doelpuntje mee, al werd dit laatste aan een ploegmaat toegekend.

Provinciaal Voetbal Limburg had een babbeltje met hem en vroeg hem of hij dat sterke seizoen vooraf in gedachten had.

“Eigenlijk niet. Ik begon als klein mannetje te voetballen bij KSK Bree, maar rond mijn tiende maakte ik de overstap naar Bocholt. Daar heb ik als jeugdspeler wel een paar mooie jaren beleefd, maar als belofte kreeg ik dan in het B-elftal van de tweedenationaler veel te weinig speelminuten naar mijn zin en wou ik daar de deur achter mij dicht doen. Ik kon bij Future Winterslag spelen, maar het werd niet het seizoen dat ik in gedachten had. Die ploeg had wel enkele namen in huis gehaald, was brandend ambitieus en speelminuten vergaren bleek moeilijker dan gedacht. Vier keer stond ik in de basis, veertien keer viel ik in en finaal was ik toch goed voor een zestal doelpunten. We liepen de titel mis, maar gelukkig konden we via de eindronde doorstoten naar derde provinciale. Toch was ik niet echt tevreden over mijn seizoen. Er was wel wat interesse en ik koos om naar mijn ex-ploeg te trekken.”

En daar werd het dan wel een succesverhaal…
“Ja, het liep heel anders dan in Winterslag. Het jaar voordien had ik vaak op de bank gezeten en dat was op mentaal vlak best lastig. Bij GS Bree-Beek B voelde ik direct het vertrouwen en kwamen de doelpunten er. Eind september stond de teller al op zeven. Jammer genoeg liep ik eind december een scheur van vijf centimeter op in de hamstrings en daardoor was ik langere tijd out. Intussen ben ik goed voor negentien doelpunten en denk ik mijn waarde voor de ploeg bewezen te hebben.”

Wat vind jezelf je sterke punten als spits?
“Ik ben technisch behoorlijk goed, ben best snel en heb wel een zeker torinstinct. Maar er zullen natuurlijk best veel werkpunten zijn. Met mijn 1 meter 70 heb ik wel al kopbaldoelpunten gemaakt, maar een typische targetspits ben ik dan weer niet. Progressiemarge heb ik nog op veel vlakken. Vooral qua looplijnen moet ik naar mijn gevoel wel stappen zetten.”

Heb je die vele doelpunten te danken aan een of meerdere hofleveranciers?
“Meerdere, het is niet zo dat we zo iets hebben als een assistenkoning. Al is het duidelijk dat ik enkele goede voetballers in steun heb. Jaan Vannerom maakte net als mij de overstap van Bocholt. Hijis een heel goede vriend van mij en voelt me perfect aan op het veld. Dries Claes is ook wel zo’n speler. Vista, voelt heel goed de ruimte in de rug van een verdediging aan en een speler die me wel eens voor doel afzondert. Bavo Opdeweegh heeft ook wel zijn verdiensten bij mijn doelpunten. Hij is technisch heel sterk en is net als Jaan en Dries wel vaker de man die gevaar inleidt.”

Wat is de uitdaging voor jouw ploeg in het slot van de competitie?
“Ik denk dat we voldoende gewapend zijn om een gooi te doen naar een eindrondeticket. Als we een goed slot aan het seizoen kunnen breien, komt die eindronde er wel.”

Is voetbal een familiegebeuren bij jullie?
“Zeker, mijn ouders wonen vaak de wedstrijden bij en ook mijn vriendin Alessia vind ik vaak langs de zijlijn terug.”

Je behoorde ook enkele keren tot de selectie van de eersteprovincialer. Hoe voelde dat aan?
“Ik vind het wel een blijk van waardering. Ik houd wel van de gezonde spanning voor een wedstrijd en in eerste provinciale is die nog net iets intenser. Er is natuurlijk een hemelsbreed verschil tussen vierde en eerste, maar mijn snelheid blijft op dat niveau wel een wapen

Hoe belangrijk is de coach voor jou in je ontwikkeling?
“Toch wel heel belangrijk. Na dat minder leuke seizoen bij Winterslag was vertrouwen krijgen wel belangrijk en dat kreeg ik meteen van coach Mathias Geunis. Het is een fantastische kerel die de groep goed weet te ‘managen’. Het is een piepjonge ploeg en dan heb je nog meer dan andere teams iemand nodig die het goed stuurt. Bij Mathias kan je aankloppen als je met iets zit en dat vind ik wel belangrijk.”

Is er zo iets als een hoogtepunt in je loopbaan?
“Ik ben natuurlijk nog jong, maar het was wel tof om als 15-jarige tot de Limburgse selectie te behoren. Ze zagen wel iets in me.

En een grootste ontgoocheling?
“Dat moet rond diezelfde periode geweest zijn. Ik mocht toen een test doen bij Lommel, maar de club bleek achteraf niet geïnteresseerd in mij.”

Maar je blijft je natuurlijk doelen stellen?
“Zeker, ik ben aan een goed seizoen toe, bevestigen is nu de uitdaging, maar het zou ook wel leuk zijn om op een hoger niveau iets te laten zien. De stap zetten naar derde en me daar ook in de kijker spelen, zou wel leuk zijn.”

Vragen over voetbal in de wereld

Favoriete club in België en in de wereld:
– KRC Genk
– Chelsea FC

Favoriete trainer in België en in de wereld:
– Alexander Blessin
– Thomas Tuchel

Favoriete speler in België en in de wereld:
– Mohamed Amoura
– Vroeger Eden Hazard, nu Kevin De Bruyne

Mooiste stadion ter wereld:
Bernabeu

Beste Rode Duivel:
Romelu Lukaku

Meest irritante speler in de wereld:
Pepe

Kort maar krachtig

Merk voetbalschoenen:
Puma

Favoriete muziek:
R&B

Auto merk:
Mercedes

Favoriete eten:
Pasta

Vakantieland:
Cuba

Mooiste accommodatie waar je speelde:
Bocholt

Last but not least

Wat verwacht je van de website Provinciaal Voetbal Limburg:
Mo en Lars doen dit top. Het is schitterend hoe zij het provinciaal voetbal in de schijnwerpers brengen.

Wil je nog graag iets extra toevoegen:
/

Ook speler van de week worden?

Download dan onderstaande vragenlijst, vul hem in, stuur hem naar info@provinciaalvoetbal.be en verschijn één van de komende weken op de onze website!

Download vragenlijst

Archieven

P