September

Naam

Leandro Merola

Leeftijd

29

Woonplaats

Dorne

Club

Kabouters Opglabbeek

Enkele open vragen

Stel je even voor:

Leandro Merola

Reeds 8 jaar bij Kabouters Opglabbeek. Eerst enkel als speler, daarna ging ik helpen met sponsoring op te halen.Bij vertrek van sportief verantwoordelijke ook die taak op mij genomen. En achteraf bij het opstappen van de vorige voorzitter, mij de vraag gesteld om over te nemen.

Hoe is het om voorzitter te zijn van Kabouters Opglabbeek en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter.

Ben heel fier om mezelf voorzitter te noemen, denk zelfs de jongste voorzitter in onze provincie en misschien zelfs erbuiten. We proberen als club vooruit te gaan en te groeien in ons ledenaantal. Dit gaat de goede richting uit en dat geeft dan ook voldoening als voorzitter

Hoelang ben je nu al voorzitter:

Iets meer als 2 jaar

Hoe gaat het om zowel speler als voorzitter te zijn: Voor buitenstaanders lijkt dat een moeilijke situatie , maar zodra ik op het wedstrijd- of trainingsveld sta wil ik gewoon als een speler worden bekeken zodat er ook geen voorkeursbehandeling kan ontstaan.Leandr

Wat zijn de hoogte en dieptepunten die je als voorzitter -tot nu toe- hebt meegemaakt: 

Dieptepunt was het missen van de promotie afgelopen seizoen.

Hoogtepunten zijn de 2 promoties. De laatste was natuurlijk in abnormale omstandigheden maar ben hier natuurlijk niet minder blij om. Mijn doel als voorzitter was de club zo snel mogelijk naar 2de provinciaal te brengen, dit is dan nu ook gelukt.

Hoe staat de club er in het algemeen voor (sportief en financieel):

We zijn afgelopen seizoen een nieuwe weg ingeslaan en hopen die nu te blijven volgen zodat onze club en het bestuur alleen maar kan groeien.

De corona heeft het voor heel wat clubs moeilijk gemaakt, hoe is dit gegaan voor Kabouters Opglabbeek? 

Net zoals bij andere clubs heeft dit flink ingehakt op de dagdagelijkse werking. Tornooien en evenementen afgelast. Wedstrijden zonder publiek. Kantine enkele maanden gesloten geweest.

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je je zorgen over maakt. 

We hopen een stabiele 2de provincialer en 4de provincialer te worden met de senioren.In de jeugd hopen we dat een ledenaantal elk jaar blijft stijgen, zodat we binnen 3 jaar in elke leeftijdscategorie een ploegje hebben.

Hoe ziet de toekomst binnen de club er uit wat betreft de jeugdopleiding:

Ook hier zijn we sinds vorig seizoen een nieuwe weg ingeslaan en we hopen dat we onze jeugdopleiding terug gaat groeien. Zowel in het aantal jeugdspelers als in kwaliteit van de jeugdopleiding.

Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in problemen kunnen komen en eventueel tot een fusie moeten overstappen

Wij zijn in gesprek met gemeente over de toekomst van onze club. Vooral dan locatie en accommodatie gebonden gesprekken.

Sportief

Welke trainers zijn je het meest bijgebleven 

Al mijn hoofdtrainers zijn mij wel om 1 of andere reden bijgebleven.
De twee trainers waarmee je prijzen pakt blijven natuurlijk iets specialer dan de rest. Dit zijn in mijn geval onze huidige trainer Sylvio Garcia & onze trainer van afgelopen seizoen Davy Peeters.

Waar moet een hoofdtrainer binnen Kabouters Opglabbeek aan voldoen: 

Meedenken in het verhaal van de club. Gezond ambitieus.

Jullie starten het seizoen ook met een B elftal met veel jeugdspelers, waarom deze stap

Dit is vooral om spelers die al jaren bij onze beloften spelen ook de kans te geven op eerste ploegen voetbal. Ook voor de jongeren die zijn over gekomen uit de U17 van afgelopen seizoen gaan hier hun kansen kunnen grijpen waardoor het hun ervaring enkel ten goede gaat komen. Ze wonnen hun eerste competitie match met 5-0 en stonden met 8 man uit eigen jeugd in het basiselftal.

Wat verwacht je als voorzitter van het eerste elftal en het B elftal voor dit seizoen  

Hopelijk een rustig seizoen in beide reeksen

Wat vind je van de reeks

De samenstelling van de reeks 2de provinciaal was voor ons een verrassing , maar uiteindelijk kan je hier weinig aan doen als de bond dit beslist. Enige nadeel is dat de supporters nu enkele verplaatsingen gaan moeten maken van +- 45 min. Dit gaat naar mijn mening dus wel invloed hebben op toeschouwers tijdens de wedstrijden in onze reeks

Een zeer verrassende transfer met Alex Da Silva? Vertel

Alex Da Silva is al sinds jaren een persoonlijke vriend van mij. Tijdens zijn laatste jaren in Cyprus ben ik hem ook enkele keren gaan bezoeken daar. Nu zijn profcarrière voorbij was en hij terug in België woonde was dit het ideale moment om bij ons te komen voetballen. Voor hem is het nu meer ontspanning , trainen iets drinken of iets eten. Hij speelt nu met vrienden en amuseert zich dat is het belangrijkste

Persoonlijk

Welke vereniging geeft volgens jou het beste voorbeeld wat betreft sportief beleid en welke vereniging juist niet:

Ik denk dat Rc Hades een mooi voorbeeld is hoe je van tweede provincialer naar een stabiele amateurploeg kan groeien.

Hoe is de onderlinge samenwerking met de clubs uit gemeente Oudsbergen:

Weinig of geen samenwerking

Kort

Wat verwacht je van Provinciaal Voetbal Limburg

Mooi initiatief, alleen maar voordelen denk ik

Wie van je club wil je graag in de bloemetjes zetten

ALEXXX onze huis-fotograaf die elke wedstrijd van de senioren door weer en wind aanwezig is om elke wedstrijd mooie wedstrijdfoto’s te maken..

Wil je als voorzitter ook graag aan het woord?

Neem dan zeker contact op met ons! We bezorgen jou de vragenlijst, deze vul je in en stuur je opnieuw naar via mail op info@provinciaalvoetballimburg.be 

Archieven

P