NOVEMBER

Naam

Kerem Dökmeci

Leeftijd

43

Woonplaats

Maasmechelen

Club

FC Ümitspor Maasmechelen

Enkele open vragen

Dag Kerem, stel jezelf eens even voor.

Mijn naam is Kerem Dökmeci, 43 jaar en getrouwd met Esin Civ. Geboren en getogen in Maasmechelen. We hebben 3 kinderen. Mijn beroep is Project Engineer bij EBB nv in Genk.

Hoe is het om voorzitter te zijn van FC Ümitspor Maasmechelen? Vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter.

Voorzitter zijn van deze club brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar geeft ook voldoening en ik doe het met plezier.
Eind 2018 heeft, de nu helaas overleden voorzitter Erol Aygören, mij in zijn bestuur gevraagd en ben ik mee aan boord gestapt. Na zijn overlijden midden 2019 hebben de bestuursleden mij gekozen als voorzitter. En zo is de bal aan het rollen gegaan voor mij. 

Samen met de bestuursleden trachten we om onze club eerst en vooral stabiel te houden en langzaam aan op te bouwen zowel naar de jeugd als de A kern. FC Ümitspor is een heel familiale club die heel veel waarde hecht aan respect geven maar ook krijgen. Het is belangrijk voor ons dat iedereen zich hier op zijn gemak moet kunnen voelen.

Hoelang ben je nu al voorzitter ?

Dit is mijn 2de seizoen als voorzitter, ervoor heb ik in het Algemeen Bestuur gezeten.

Hoe staat de club er in het algemeen voor (sportief en financieel) ?

Sportief zijn we goed bezig, er zijn veel nieuwe jonge spelers en transfers aangeworven. Dit geef een goed teamgevoel. De jeugd doet het ook zeer goed mede dankzij onze TVJO, Eub Turan, die sinds dit seizoen het heft in handen heeft genomen.
Voor het financieel deel proberen we met het bestuur allen samen om de club rendabel en gezond te houden. Wat veel tijd vraagt van ons allemaal

Wat zijn de hoogte en dieptepunten die je als voorzitter -tot nu toe- hebt meegemaakt ?

Dieptepunten:  Vorig seizoen stond de A kern niet op de gewenste positie, ook al hadden we op papier een vrij sterk team. 

Hoogtepunten: De voorlaatste wedstrijd uit in Grimbie 69 van vorig seizoen waar we met de nieuwe coaches Atilla Dökmeci en Hakan Kolukisaoglu met 2-3 hebben gewonnen en de 3-punten hebben binnen gehaald die voor het behoud heeft gezorgd.
Een wedstrijd om nooit meer te vergeten. En dit allemaal met een beperkte A kern en nieuwe coaches. 

De corona maakt het voor heel wat clubs moeilijk, hoe loopt dit voor FC Ümitspor Maasmechelen ?

Zoals elke club ervaren wij momenteel ook moeilijkheden op financieel vlak, als bestuur doen wij er alles aan om het vlot te laten verlopen maar het is niet evident. Het vroegtijdig stopzetten van de competitie heeft ervoor gezorgd dat we ons jaarlijks 1 mei tornooi niet hebben kunnen houden alsook onze jaarlijkse BBQ event en Spaghetti-dag.
Dit zijn inkomsten die we goed konden gebruiken. Het zijn en blijven zeer zware tijden momenteel.

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je je zorgen over maakt ?

Eerst en vooral is het van belang dat we allen samen ervoor moeten zorgen dat het een gezonde club blijft.

Dit seizoen zijn de verwachtingen niet hoog voor de 1ste ploeg, alhoewel een play-off ronde zeer fijn zou zijn, maar wel reëel … maar je weet nooit hé!
Voor onze jeugd hebben we ook doelen natuurlijk, we zijn bij wijze van spreken echt van nul begonnen en we willen alles stap voor stap opbouwen. Ik en het huidige bestuur hebben veel geleerd van het vorige seizoen, dezelfde fouten moeten we niet meer maken.

Ik maak me wel zorgen betreft het agressieve en racistische gedrag van sommige ouders langs het veld, het is en blijft voetbal! De kinderen moeten nog steeds “plezier” hebben in de hobby die ze uitoefenen.
We zijn een club met heel veel nationaliteiten en soms gaat men hier te ver in! Het maakt niet uit welke kleur/godsdienst of nationaliteit een speler heeft, respect moet er zijn. 

Hoe ziet de toekomst binnen de club eruit wat betreft de jeugdopleiding ?

Met de jeugd willen we doorgroeien naar een provinciaal label dit zal wat tijd in beslag nemen maar we zullen ervoor gaan. Daarbuiten moet onze club zijn eigen karakter behouden namelijk het familiale aspect.

Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in de problemen kunnen komen en eventueel tot een fusie moeten overstappen ?

Met de gemeente hebben we een goede relatie en communiceren ook veel met elkaar. Het is wel inderdaad moeilijk met de bezuinigingen maar we verwachten wel nu met de corona maatregelen dat de clubs meer ademruimte zullen krijgen d.m.v. extra subsidies en dergelijke. Er moet meer ondersteuning komen van onze overheid. 
Buiten het sportieve aspect hebben wij ook een sociale rol binnen de gemeenschap. Ik ben geen voorstander van fusies, momenteel is dat ook niet aan de orde.

Sportief

Welke trainers zijn je het meest bijgebleven ?

Erol Aygören en momenteel Atilla Dökmeci en Hakan Kolukisaoglu

Waar moet een hoofdtrainer binnen FC Ümitspor Maasmechelen aan voldoen ?

Hij moet mee zijn met de visie van de club, belang hechten aan jeugdspelers en hun ondersteunen bij hun groei naar de A-kern.

Visie van de club volgen met de middelen die er ter beschikking gesteld wordt. Openstaan om jonge clubtalenten de kans te geven om door te groeien naar de A-kern.

Wat waren je verwachtingen als voorzitter van het eerste elftal afgelopen seizoen ?

Kampioenschap of toch tenminste een play-off ticket. 

Wat verwacht je als voorzitter van het eerste elftal dit seizoen ?

Het is een sterke reeks met enkele ploegen waar we totaal geen weet van hebben. Iedereen kan van iedereen winnen. Wij zijn de underdog maar we gaan ons best doen om een mooi seizoen achter de rug te hebben.

Wat vind je van de reeks ?

Zoals vermeld hierboven een vrij sterke reeks met enkele onbekenden ploegen. Wij gaan zeker niet onderdoen voor de tegenstanders.

Persoonlijk

Welke vereniging geeft volgens jou het beste voorbeeld wat betreft sportief beleid en welke vereniging juist niet ?

Verenigingen die geen jeugdopleiding hebben vind ik niets.

Hoe is de onderlinge samenwerking met de clubs uit Maasmechelen ?

Dit ligt op een laag pitje, dat hebben we het vorige seizoen en ook aan het begin van dit seizoen al gemerkt. Langs onze zijde was er geen probleem maar als wij hulp nodig hadden om enkele ploegen ingevuld te krijgen kwam er geen reactie van hun of werden de gemaakte afspraken niet nageleefd.

Kort

Wat verwacht je van Provinciaal Voetbal Limburg ?

Ik verwacht dat dit een platform is waar heel veel amateurclubs zich beter kunnen profileren naar de buitenwereld toe. Keep up te good work zou ik zeggen ! 

Wie van je club wil je graag in de bloemetjes zetten ? 

Iedereen van het bestuur die zich dag en nacht inzetten voor de club zonder aan hun eigen belang te denken en zeker ook onze vrijwilligers.

Wil je als voorzitter ook graag aan het woord?

Neem dan zeker contact op met ons! We bezorgen jou de vragenlijst, deze vul je in en stuur je opnieuw naar via mail op info@provinciaalvoetballimburg.be 

Archieven

P